Töölön Siniset
Erähenkistä partiotoimintaa stadissa ja skutsissa jo vuodesta 1933.

Taustayhteisöt

Töölön Sinisten kannatusyhdistys

Töölön Sinisten Kannatusyhdistys ry on taloudellisesti ja henkisesti Töölön Sinisiä tukeva yhdistys. Sen juuret juontavat kauas historiaan 1930-luvulle ja lippukunnan vanhempainyhdistykseen. Yhdistyksen tärkein tukimuoto lippukunnalle on ollut Hirsalan kämpän hankinta ja ylläpito. Nykyään kannatusyhdistyksen toiminnasta vastaa entisten tösiläisten muodostama veljespiiri. Taloudellisen tuen ohella lippukunnan johdolle pyritään antamaan myös henkistä tukea.

Sämpyläkilta

Nuotio

Killan perusti 1940-luvulla joukko silloisia vaeltajaikään ehtineitä lippukunnan jäseniä, yhteensä alun toistakymmentä partiolaista. Killan hieman erikoiselta kuulostava nimi syntyi yksinkertaisesti siitä että killan kokouksissa nautittiin teetä, ja kukin killan jäsen toi mukanaan sopivana suuhunpantavana sämpylän. Sämpyläkilta on ollut Töölön Sinisten vahva taustavaikuttaja koko olemassaolonsa ajan, vaikkei sitä ehkä ihan heti huomaa killan noudattaman matalan profiilin takia.

Töölön Seurakunta

Töölön seurakunta toimii Töölön Siniset, Hespartto, Ilvesveikot ja Töölön Tähystäjät lippukuntien taustayhteisönä. Seurakunta on luovuttanut tilat lippukuntien käyttöön ja avustaa lippukuntien toimintaa myös rahallisesti. Vuosittain kirkolla järjestetään joulun alla partiokirkko, sekä itsenäisyyspäivänä lippukunnat avustavat veteraanikirkon pitämisessä.

Keski Helsinki

Töölön Siniset kuuluvat Keski Helsinkiin, yhteen Helsinki-toimikunta Hepan aluekummien neljästä alueesta. Hepan tarkoitus on auttaa ja tukea helsinkiläisiä lippukuntia niiden tarvitsemalla tavalla, sekä kannustaa niitä yhteistyöhön. Lippukunta tai yksittäinen partiolainen voi pyytää aluekummilta apua erilaisten ongelmatilanteiden ratkaisemiseen, kun omat resurssit tai tieto-taito eivät riitä. Aluekummi ja Heppa toimivat linkkinä lippukuntien ja alueryhmän kautta piirin hallitukseen. Luottis kummeinamme toimii Aliisa Koivisto Hespartosta.

Töölön Pojat -säätiö

Töölön seurakunnan nuorisotyön toiminnan piirissä syntyi 1950-luvun alkupuolella ajatus oman nuorisotalon saamisesta kirkon tontille, sen lounaisosaan. Talon saamiseksi ryhdyttiin myös keräämään rahaa jätepaperilla, myyjäisillä ja muilla tempauksilla. Ahkeran toiminnan tuloksena rahaa saatiinkin kertymään kohtalaisesti. Sittemmin haaveet nuorisotalon aikaansaamisesta kariutuivat lähinnä siihen, että kirkon tontille rakennettiin koulu. Kertyneet varat haluttiin kuitenkin turvata, ja niin perustettiin Töölön Pojat -säätiö, jonka tarkoituksena on tukea töölöläistä nuorisotyötä.

Töölln Pojat -säätiö tukee lippukunnan toimintaa parittomina vuosina. Säätiön tuki on suunnattu yleensä perusretkitoiminnan tukemiseen, kuten lippukunnan kämppään ja eri toimintaryhmien retkeily, ja leirikaluston uusimiseen.

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset

Suomen lippu

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry. (PäPa) on pääkaupunkiseudulla (Helsinki, Espoo, Kauniainen, Vantaa) toimiva partiopiiri. Pääkaupunkiseudun Partiolaisiin kuuluvat lähes kaikki pääkaupunkiseudulla toimivat suomenkieliset partiolippukunnat. PäPa on Suomen Partiolaisten (SP) jäsen.

Suomen Partiolaiset - Finlands Scouter ry

Suomen Partiolaiset - Finlands Scouter ry on osa maailmanlaajuista partioliikettä. Suomalaiset partiolaiset kuuluvat Partiotyttöjen Maailmanliittoon eli WAGGGSiin (The World Association of Girl Guides and Girl Scouts) ja Partiopoikien Maailmanjärjestöön eli WOSMiin (World Organization of the Scout Movement).