Töölön Siniset
Erähenkistä partiotoimintaa stadissa ja skutsissa jo vuodesta 1933.

UKK - Usein Kysytyt Kysymykset

Mitä on partio?

Partion tarjoaa nuorille elämyksiä luonnossa sekä mahdollisuuden oppia kaikkien tasa-arvoa ja kasvattaa nuorista tasapainoisia, vastuuntuntoisia ja itsenäisesti ajattelevia. Tähän pyritään partiomenetelmän viidellä ominaispiirteellä, jotka ovat tekemällä oppiminen, toiminta luonnossa, elämykset ja seikkailut, henkilökohtainen kehitys sekä yhdessä päättäminen.

Lipunnosto

Kenelle partio sopii ja mitä siellä tehdään?

Töölön Siniset tarjoaa toimintaa 7-vuotiaista ylöspäin. Partio tarjoaa jokaiselle nuorelle ja vanhemmallekin elämyksiä ja elämän ohjeita. Partiotoiminta on puoluepoliittisesti sitoutumatonta ja kaikille avointa.

Sudenpennut (7-9-vuotiaat)

Sudenpentulaumojen toimintaa värittävät leikit, seikkailut ja tarinat. Viikoittaisissa illoissaan sudenpennut oppivat asioita, joita ei tietokonepelejä ahmimalla omaksuta. Sudenpennut tapaavat ikätovereitaan retkillä, leireillä ja partiotaitokilpailuissa.

Seikkailijat (10–12-vuotiaat)

Seikkailijajoukkueet opettelevat partion perustaitoja ja retkeilevät paljon. Seikkailijoiden ohjelmaan kuuluu taitomerkkejä ja partiotaitokisoihin osallistumista. Seikkailija taivaltaa tutkimusmatkailijan lailla: niin retkikeittimet, ensiapu, rakentelu kuin solmutkin tulevat tutuiksi.

Tarpojat (12–15-vuotiaat)

Tarpojavartioiden ohjelmassa korostuu yhdessä toimiminen ja kavereiden kanssa koetut elämykset. Tarpojat liikkuvat ketterästi haastavissakin maastoissa. Tarpojaohjelma koostuu neljästä puolen vuoden jaksosta eli tarposta. Tarppojen teemat ovat leiri, luovuus, selviytyminen ja yhteiskunta. Jokaisen tarpon päätöstapahtumaa kutsutaan majakaksi.

Samoajat (15–17-vuotiaat)

Samoajavartioiden partio-ohjelmaan kuuluu olennaisena osana ryhmänohjaajakoulutus ja johtamisharjoittelu. Samoajat toimivat tarpojaikäisten vartionjohtajina. Samoajat suunnittelevat toimintaansa yhdessä aikuisen luotsinsa kanssa ryhmän kiinnostuksen kohteiden mukaisesti.

Vaeltajat (18–22-vuotiaat)

Vaeltajavartioiden ohjelmaan kuuluu niin Suomesssa kuin ulkomaillakin toteutettavia projekteja, joissa tutustutaan muiden paikkakuntien ja maiden partiolaisiin. Kukin vaeltaja tekee henkilökohtaisen suunnitelman eli vaelluskartan, jossa hän valitsee itselleen sopivimmat aktiviteettien suoritusvaihtoehdot. Vaeltajaohjelma huipentuu valtakunnalliseen päätösseremoniaan.

Aikuiset (23:sta ikävuodesta ylöspäin)

Aikuiset tukevat lasten ja nuorten toimintaa osallistumalla viikkotoimintaan, retkille ja leireille. Lasten ja nuorten kanssa toimimisen lisäksi partio kannustaa aikuisia kouluttautumaan. Aikuinen voi kouluttautua partiossa muun muassa eri ikäkausiryhmien johtajaksi, lippukunnan johtajaksi, projektin johtajaksi ja kouluttajaksi. Lisäksi hän voi kasvattaa taitojaan erilaisilla kursseilla, joissa opitaan niin erätaitoja, ensiapua, leikkiä kuin partiokisojen järjestämistäkin.

Miksi Töölön Siniset?

Töölön Siniset ry. on perustettu vuonna 1933 ja sillä on vahvat perinteet. Tösi tarjoaa saman alueen nuorille yhteistä toimintaa. Töölön Sinisillä on oma eräkämppä ja se tekee runsasta yhteistyötä sisaruslippukunta Hesparton kanssa. Tösin toimintaa tukevat muun muassa Töölön Sinisten kannatusyhdistys ja Sämpyläkilta.

Miten voin liittyä Töölön Sinisiin?

Ottamalla yhteyttä! Helpoiten tämä onnistuu Jäseneksi-sivun kautta. Ennen yhteydenottoa kannattaa tutustua ryhmät-sivuun, jolta löytyy kuvaus partiopolusta sekä tietoa eri ikäkausiryhmistä.

Töölön Siniset on poikalippukunta, mutta onko Töölössä tyttölippukuntaa?

Nuotio

Töölön Siniset on tosiaan perinteinen poikalippukunta, mutta tekee runsasta yhteistyötä sisaruslippukunta Hesparton kanssa. Hesparton kanssa järjestetään yhteisiä leirejä ja tapahtumia. Osa Hesparton kokouksista järjestetään Tösin kololla.
Sisarlippukuntamme Hespartto

Onko partio kallis harrastus?

Seuratoimintana partio ei ole kallis harrastus. Tapahtumiin osallistumista varten vaaditaan Suomen Partiolaisten jäsenyys, joka maksaa noin 30 € per vuosi. Nuorille tarjoutuu mahdollisuus osallistua vuoden aikana noin neljälle viikonloppuretkelle, jotka maksavat noin 20 € per retki. Kesällä kaikille ja talvella vartiolaisille järjestetään vielä leirit joiden hinta muodostuu kuljetuksista, alueen vuokrasta, ruuista ja ohjelmatarvikkeista. Tarvittavia varusteita voit katsoa Jäseneksi-osion kohdasta varustelista. Erävarusteita on myös mahdollista lainata.